top of page

Warm up & Cooldown

Inom Zumba Fitness® startar vi passet med uppvärmning (Warm up) och avslutar med nedvarvning (Cooldown).


En uppvärmning består av 3 låtar som värmer upp kroppens alla muskler för att minska risker för skador under själva passet. Vi förbereder alltså kroppen på ett träningspass genom att höja pulsen stegvis och värma upp viktiga muskler och leder. Därför är det jätte viktigt att du som deltagare respekterar tider och kommer i tid för din egen skull så att du inte missar en viktig del av din träning!


Vi avslutar ett Zumba® pass med en låt som används som cooldown. Denna låt tar oss steg för steg ner oss från vår höga puls och undviker onödigt snabbt slut av träningen där exempelvis yrsel och illamående kan förekomma. Under en cooldown minskar man rörelserna och gör stegen lugnare och i ett ''mildare'' tempo. Vissa har stretchen med i sin cooldown och andra har en skild låt som används för stretch. Att varva ner efter ett pulshöjande och fartfyllt pass är alltid att föredra då du även förbereder din kropp att passet snart är slut.


Med detta blogginlägg vill jag komma fram med att dessa fyra låtar av ett Zumba® pass har en stor betydelse för din träning och är viktiga att genomföra. Vissa tänker att det inte gör så mycket av att komma lite sent eller gå lite tidigare. Men det finns med i passet av en anledning - just för att undvika onödiga skador på din kropp!- Natalie

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page