top of page

Skoval

Detta inlägg kommer handla om varför det är viktigt med bra skor, speciellt i Zumba Fitness® samt vad jag rekommenderar för skor.


Vi börjar med varför:

Att ha bra skor när du dansar Zumba® är nog A & O skulle jag säga. Detta för att hindra onödiga skador på knän eller att du ''fastnar fast'' i golvet. Vilket också kan leda till skador, exempelvis kan man ha oturen att ''snubbla''. Såklart påverkar golvet, är inte golvet bra så är det helt enkel golvet det är fel på även om du har just de skor du behöver. Man ska då komma ihåg att lyfta lite extra på fötterna.


Jag har varit med om några gånger att jag ''fastnar'' i golvet fast jag har de skor som behövs.


Skorna hjälper även dig att göra rörelserna lättare. Såsom twistar, ta sig runt m.m.


De optimala skorna är skor som har en cirkel undertill nära stortån som är anpassade för just dans, se bild nedan.

Bilderna är ifrån: https://www.reebok.fi/freestyle-motion-lo-shoes/EF5179.html


Vad jag rekommenderar:

De skor jag varmt rekommenderar är Reeboks skor utformade för dans eller Zumba Fitness® egna skor. Jag använder mig av båda märkena. Tyvärr har de modeller jag använder troligtvis slutat säljas.

Det finns såklart ett helt hav med olika modeller och märken så man får helt enkelt hitta sin favorit!


Länk till Zumba®'s shop: https://www.zumba.com/en-US/shop-zin/FI/shoes

Vill man beställa kläder, skor eller andra accessoarer från zumba.com så kan man kontakta mig på natalie@miftness.net så hjälper jag dig!Ett litet tips om du ej har råd för tillfället eller tillgång till att köpa skor (är tyvärr svårt att hitta här hemma på Åland har jag märkt) är att sätta en bit silvertejp under skorna.

På bilden har jag lagt en tejpbit löst på mina egna skor, detta för att inte få klister på sulan. Tejpbiten ska alltså sitta platt och bra under skon. Har även hört om personer som putsat/slipat ner sulan framtill så den är slätare, typ likt utnötta skor.

Jag rekommenderar dock ett par bra skor och jag har inte testat på detta själv!


-Natalie

1 830 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page