top of page

Skador inom Zumba Fitness®

Nu kanske du undrar vad detta är för farlig träningsform som man kan skada sig i eller rent ut sagt vad sjutton kan man skada sig av i Zumba®? Lik all träning finns det risker även i Zumba®.


Inom Zumba Fitness® är det viktigt att tänka på några saker för att förebygga så eventuella skador ej uppstår:


1. Vid knäböj eller utfall ska du tänka på att ha en bra position och försöka gå så lågt ner som möjligt för att få det mesta utav övningen (Full Range Of Motion). Kanske inte det lättaste i alla lägen kanske du tänker, men för din egen hälsa så känn efter var dina gränser går då du utför övningen.


2. Tänk på hållningen då du utför knäböj eller utfall. Tänk dig att du är på ett gym, hur skulle du då göra? Antar att du tänker dig en bra hållning med mycket tanke kring att det ska gå rätt till - gör detta även under Zumba® passet då det behövs lika mycket teknik här som på gymmet!


3. Skydda knäna genom att ha bra skor! Ett par dansskor som har en rund cirkel strax under stortån är ett bra alternativ! Dessa skor gör det lättare att göra rörelser som att snurra runt eller att göra snabba vändningar. Finns att köpa på Zumba.com (jag kan hjälpa dig beställa) eller så kan du köpa i en sportaffär (säg då till att du letar för dans eller Zumba® så kan de hjälpa dig).

Tips! Känner du att du fastnar i golvet? Lyft då mer på fötterna och hoppa i de övningar som man gör vridningar. Be gärna om tips om du märker att du "fastnar" i golvet.


Detta är enligt mig det viktigaste att tänka på under ett Zumba® pass! Sedan ska du såklart ha roligt och njuta av denna timme där det är en bonus att du får din träning gjord!


- Natalie


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page