top of page

Pull ups

En av våra specialiteter är calisthenics och kroppsvikts träning och pull up är övningen är den övning som flest personer gör fel.

Vill du ha en ruskigt stark överkropp eller börja med calisthenics? Då behöver du pull ups! Kan du inte göra en pull up? Kolla filmen så får du några tips hur du kommer dit samt hur du korrigerar din teknik för öka din pull-styrka och mycket fortare öka dina reps i pull ups.


I filmen kan ni se de vanligaste felen när du utgör pull ups och hur du gör en pull up på det sätt som en det skall göras.


Denna film kan ni se ett klipp jag gjort för ett annat projekt men finner detta väldigt nyttigt även för våra klienter.


Men för fan! Så ser ju mina pull ups ut. Hur korrigerar jag mina fel kanske du tänker?


Att göra en pull up rätt kräver oftast inget annat än mera styrka och mitt råd är om du har svårt att göra en pull up ta dig ett eller flera av tipsen på slutet av filmen och öva på dina pull ups. Klarar du av några men ser att din teknik är dålig? Fokusera på tekniken och bli inte uppretad av att din reps sjunkit från 10 till 5, det är coolt att kunna göra 5 "clean reps" och inte det minsta häftigt att göra 10 dåliga.


Som ett avslut vill jag också förklara varför du skall göra en pull up rätt och det är för att du får mera ut av att göra det rätt. Självklart kommer det vara svårare att utföra lika många reps med perfekt form än när du gjorde dem med dålig form men ingen vill se ut som en nyfiskad abborre när vi hänger i pull up stången. Rätt form och teknik kommer också att göra dig starkare och när du vant dig efter några veckor så kommer du märka den otroliga positiva skillnaden och fundera "varför gjorde jag inte detta rätt tidigare?"- Poppe, PhD i pull ups

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page