top of page

Online träning

Många av er tränar säkert mycket på egen hand eller kanske rent ut av lagt träningen på hyllan p.g.a. corona.


Alla har vi drabbats på ett eller annat vis under denna långa period med restriktioner och rekommendationer, många presskonferenser m.m. Er favorit träning hos någon aktör kanske helt ställts in eller har ett begränsat med platser i dagsläget från att ha haft hur mycket plats som helst där man bara ha kunnat dyka upp utan att säga till på för hand. Detta är något som jag själv tycker har sina för- och nackdelar.


Det positiva med att behöva ta emot bokningar är att du vet exakt hur många som kommer och vem. Det blir mer personligt än vad det varit innan och man lär sig deltagares namn fortare än förut. Man har även bra koll om oturen skulle vara framme att de hör av sig från ÅHS och meddelar att man varit i kontakt med någon via sitt arbete som insjuknat. Nackdelen är ju förstås att det inte blir friheten för deltagare att kunna droppa in om de känner för det och att man behöver avboka i god tid så man inte råkar göra så någon annan ej kan delta. Det är även en nackdel med att bara ha så få deltagare då det lätt kan bli så att man måste säga ''tyvärr, det är fullbokat'' eller liknande.


Det är här en bra lösning finns - Online träning! Många olika aktörer, inte bara inom träningsbranschen, använder sig av online arrangemang. Vilket fungerar väldigt bra fast man hellre skulle vilja vara på plats. Men oftast så har de som arrangerar online eventet gjort de på ett sådant vis att man ändå känner sig som man vore med på plats. Inom träning blir det ändå en push då du har din instruktör hemma i din skärm än om du skulle damma av en gammal DVD med något träningsprogram från 1999 eller liknande. Sen är frågan, fanns det ens DVD då? Kanske du behöver en VHS spelare för den träningen - skämt å sido.


Jag rekommenderar att de som inte vill gå på live pass skulle pröva på online träning för att få röra på sig då det inte är bra att stanna upp helt. Har du provat men inte riktigt gillade just den gången? Ge ej upp, utan prova något annat pass för att se om det passar dig bättre.


Om online är helt utanför ert val - hitta på sätt att träna på genom att exempelvis träna på ute gym eller liknande. Var kreativ!


Här är en video med övningen dips i olika variationer du kan träna i ett ute gym till exempel:

För fler videos med olika övningar du kan träna följ länken: https://www.mifitness.net/teknik-filmer


-Natalie

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page