top of page

Aqua Zumba®

Många av er kanske har sett att jag, Natalie, dragit igång Aqua Zumba® här på Åland. Vilket jag tycker är jätte roligt! Jag gör verkligen det jag älskar när det kommer till att få dansa Zumba® och samtidigt få ge er en timme/45 minuter av total glädje och såklart träning!


Aqua Zumba® då, vad är det?

Jo, först och främst hoppas jag att du vet lite om vad Zumba Fitness® är?

Om inte; Zumba Fitness® är ett dansinspirerat fitness pass där man dansar till olika rytmer från världens alla hörn. Främst latinamerikansk men även annan svängig musik! Det som är meningen med Zumba® är att du ska kunna delta i vilket pass som helst och känna igen dig (du kan alltså vara nybörjare och en trogen Zumba® deltagare då passen är utformade så, alltså finns inget som heter nybörjar Zumba® eller advanced Zumba®) i steg och musik. De fyra grundrytmerna är Merengue, Cumbia, Reggaeton och Salsa. För att ens få kalla passet Zumba® behöver åtminstone dessa 4 rytmer finnas med och rytmerna ska vara jämt fördelade under ett pass.


Så Zumba® har sin beskärda del regler men ändå så roligt då du inte behöver tänka, bara dansa!


Aqua Zumba® är som det låter Zumba® i vattnet! Vi tar de väl kända Zumba Fitness® ner i poolen och med modifierade rörelser utför vi i dans i vattnet. Till samma musik som på land och med samma tänk som på land.


På mina pass kan du förvänta dig massa plask, fartfyllt och en helt massa glada och spralliga saker från min sida! Jag gör allt för att du ska trivas som fisken i vattnet i 45 minuter.


Ett Aqua Zumba® pass har 12 gånger mer motstånd än på land tack vare just vattnet. Passet passar alla åldrar från tonåren och uppåt. Har du någon skada, är överviktig, gravid eller åt det äldre hållet passar även Aqua Zumba dig perfekt. Aqua Zumba® är en bra träningsform då det är mildare mot din kropp och tränas med hjälp av vattenmotståndet.


Ett Aqua Zumba® pass är något helt annat än den klassiska vatten gympan många tänker sig att den äldre målgruppen väljer att besöka. De positiva effekterna med Aqua Zumba® är att dina muskler blir uthålligare som i sin tur ökar din muskelstyrka, energiförbrukningen ökar och kardiovaskulära systemet samt andningssystemet tränas m.m.-Natalie

65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page