top of page
MU_edited.jpg

Calisthenics & gymnastik

Calisthenics (kroppsviktsträning) står för att träna med hjälp av att manipulera sin egen kroppsvikt och är också väldigt likt sporten gymnastik.
Träning som utförs med hjälp av enbart din kroppsvikt kan ha flera fördelar än bara styrka, uthållighet, fysiskt och psyktiskt välmående. Andra fördelar av en bra utförd kroppsviktsträning är betydligt bättre kroppskontroll, balans och rörlighet!
De grundläggande övningarna till calisthenics och gymnastik är bland annat; pull ups, push ups, dips, knäböj och så vidare.

Styrka?

Vissa vill tro att för att man använder sin kroppsvikt till största del så kan man inte bygga muskler detta är fel på så många plan!

 

Vi garanterar att du kan bygga lika starka muskler med vårt kroppsvikts baserade upplägg som vid klassisk styrketräning.

 

All träning är bra träning och därför blandar vi ihop också kroppsviktsövningar med tyngder i våra upplägg (om inte du själv vill ha på ett speciellt sätt förstås) för att bygga det bästa för just dig!

Skadad?

Känner du att övningar med din egen kroppsvikt gör ont, du blir skadad eller att du inte kan göra det på grund av en skada?

 

Vi kommer hjälpa dig att hitta rätt form och teknik och är säkra på att du kommer lyckas att börja träna till och med de övningar som känns omöjligt i dagsläget!

Read More >

Kan inte?

Känner du att du vill men inte kan? Kan du till exempel inte göra en pull up?

 

Vi kommer att börja på din personliga nivå och se till att du kommer att klara det genom att fokusera på att bygga upp din styrka med rätt teknik och tempo.

Vill inte?

Träning är individuellt och gillar du inte Calisthenics eller gymnastik så har vi självklart andra varianter av träning som vi gladeligen också tränar!

Har åldern betydelse?

Som med all träning kan man aldrig vara för gammal eller för ung!

Träna Calisthenics

Vi kommer att lära er hur ni tränar med hjälp av att manipulera er egen kroppsvikt. Vi har vid varje tillfälle ett moment som vi tränar för, allting är individ anpassat och vi har hjälpredskap så alla kan lära sig momenten som är planerade.

 

Vissa moment har flera än en dag detta på grund av att de är mera komplexa och kräver mera teknik och övning. Efter att vi har övat på ett moment kommer vi att träna styrka och uthållighet så du vet vilka muskler som arbetar mest under övningen och vad du kan öva på fritiden för att få ett bättre moment.

Exempel: Muscle up

  • Dips, russian dips, straigth bar dips

  • Pull ups, Chest to bar

  • Core övning

Uppbyggnad av träningen

Passet börjar alltid med en kort uppvärmning för att minska skaderisken och få kroppen igång inför passet 5 - 10 minuter.

Efter uppvärming kommer vi öva steg för steg olika progressioner som kommer leda till ett lyckat moment. Var inte rädd att övningarna eller momenten är för svåra, vi har hjälpredskap och kunskap som gör att alla kan lyckas! (40 minuter)

Styrke och uthållighets gruppträning som kommer att stärka musklerna som används för dagens tema / moment. Fys delen garanterar ett roligt träningspass i grupp. (40 minuter)

Vi avslutar med olika övningar och stretchar i grupp igenom hela kroppen i 5 - 10 minuter.

Varför ska just du delta?

Med all information vi lär ut kunder passen kommer du att kunna träna var som helst och utan några vikter efter dessa 8 veckor.

Du kommer bland annar ha lärt dig Pull over, Muscle up, bar spin och mycket mera!

Vi uppdaterar innehållet av passen för varje termin och planerar passen så dom skall passa nybörjar och proffs gymnaster!

Vi planerar passen och dess start för tillfället!

Självklart kan du delta i passen fast den redan har börjat!

Alla som deltar i calisthenics får 25% rabatt på personlig träning.

När?

CAli.jpg
Träna Calisthenics
bottom of page